+380994768885 +380951000507
02.08.2023
Як не натрапити на шахраїв ?
Alexx Quality Work - були експертами на конференції, організованій Департаментом кіберполіції Націоналтної поліції України в місті Ужгород.

З кожним роком кількість охочих виїхати за межі України у пошуках роботи неухильно зростає. Знайти її самостійно виходить далеко не у всіх, тому більшість претендентів вважають за краще звернутися до послуг агентства з працевлаштування. Водночас зростає і кількість шахраїв, які вигадують все нові схеми обману, і багато претендентів стикаються з різного роду шахраями при пошуку роботи.
Одним із різновидів онлайн-шахрайства в Інтернеті є працевлаштування за кордоном. Людям пропонують досить вигідні умови роботи, проживання, переїзду. Однак за це потрібно платити від 20 до 40% із зарплатні. У всіх цих випадках це шахрайські дії, які полягають у тому, що виманюють кошти, а також документи. Відтак ці документи можуть фігурувати в інших шахрайських діях. Щоб не потрапити на гачок до шахраїв, потрібні сайти з працевлаштування. У жодному разі не слід наперед платити за проживання, не надавати свої документи тощо, – радить під час брифінгу в Закарпатській ОВА Роман Щерба – старший та інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам у Закарпатській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України капітан поліції.

У свою чергу Світлана Дьолог – керівниця агенції AQW ALEXX QUALITY WORK розповіла, що видів шахрайства під час працевлаштування є безліч. Тому люди часто сліпо довіряють фіктивним роботодавцям та не перевіряють інформацію про них.

Потрібно звертатися тільки в перевірені агенції, які мають ліцензії. Все це зараз є у відкритому доступі. В інтернеті ви легко можете знайти інформацію про ту чи іншу компанію, перевірити, почитати відгуки, – зазначила Світлана Дьолог.

Кілька порад можуть бути дуже корисними, щоб максимально забезпечити себе при пошуку роботи за кордоном. На жаль, шахрайство всюди і можна використовувати різні форми. Щоб мінімізувати ризики, будьте обережні з новими людьми і компаніями.

Перше і дуже важливе – це наявність ліцензії у даній агенції. Тому що вона не може працевлаштувати людей без цього документа. Також ви повинні перевірити інформацію про цю компанію, досвід її роботи, наявність у соцмережах, відгуки тощо. Крім того, перед початком роботи необхідно вивчити трудовий договір, у якому будуть зазначені умови вашого працевлаштування: посада, заробітна плата, адреса житла заводу чи компанії, місце тощо. Працювати необхідно лише за договором, щоб забезпечити себе від шахрайських дій та недоброчесності, – зауважила Еріка Василенко – керівниця з розвитку AQW ALEXX QUALITY WORK.

Головне – прислухайтеся до здорового глузду. Якщо вам обіцяють фантастично вигідні умови та неймовірно велику зарплату, то краще ще раз подумати та оцінити шкоду. Не соромтесь ставити багато запитань менеджерам в агентстві, просити у них додаткову інформацію – ви повинні бути впевнені, що маєте справу з порядною агенцією.

Контакти

Офіс:
88000, м. Ужгород,
пл. Кирила і Мефодія 5,
готель «Інтурист-Закарпаття»

+380994768885 +380994877268 +380501464927 +380951000507 [email protected]

Заповніть цю форму, і ми зв'яжемось з вами наближчим часом.