+380994768885 +380951000507
02.11.2023
Посилені поліцейські перевірки на кордонах в Євросоюзі. Які наслідки для українців у ЄС?
Словаччина розмістила сотні поліцейських і військових на кордоні з Угорщиною через зростання міграції. Це рішення не перше в державі ЄС
Фото - Polícia Slovenskej republiky

Про це повідомляє "Європейська правда", з посиланням на AFP.


Що сталося?

Словаччина, 31 жовтня. Новий уряд посилив заходи для стримування зростання нелегальної міграції на кордоні з Угорщиною. Сотні поліцейських і військових були розміщені вздовж цієї кордонної лінії

Влада остерігається руху мігрантів, багато з яких прибувають з Сербії через Угорщину та спрямовуються до західноєвропейських країн.

Міністр внутрішніх справ Словаччини, Матус Сутай Есток, розповів журналістам, що поліцейські будуть активно виконувати функції охорони кордону, а також зазначив, що "солдати також будуть патрулювати цю область".

Минулого місяця Польща, Чехія й Австрія запровадили перевірки на своїх кордонах з Словаччиною з метою стримування міграції.

Зараз інші країни, такі як Словенія і Італія, також продовжують здійснювати контроль на своїх кордонах через занепокоєння стосовно тероризму та організованої злочинності. Словаччина приєдналася до країн, які вживають заходи для збереження порядку на своїх кордонах.


Що це означає для українців?

Правоохоронні органи перевіряють у людей документи. Більш пильна увага поліції збільшить час очікування на постах. Для проходження кордону потрібно мати закордонний біометричний паспорт. Для тих, хто пересувається по ЄС в статусі туриста, варто пам’ятати про 90-денний термін. Для перебування поза цим часом потрібен документ. Це може бути документ про прихисток чи робоча віза. 


Додаткова інформація

Для тих, кого цікавить офіційне проживання та легальна робота в країнах Європейського Союзу, надаємо лінк на канал з актуальними вакансіями в таких країнах як Чехія, Угорщина, Словаччина. Підпишіться, щоб не пропустити важливу інформацію від агенції з офіційного працевлаштування за кордоном Alexx Quality Work:

Facebook

Instagram

Viber

Telegram



Контакти

Офіс:
88000, м. Ужгород,
пл. Кирила і Мефодія 5,
готель «Інтурист-Закарпаття»

+380994768885 +380994877268 +380501464927 +380951000507 [email protected]

Заповніть цю форму, і ми зв'яжемось з вами наближчим часом.